Vest sa sajta izdavačke kuće „Laguna“

Uspeh „Slovenske mitologije“

„Slovenska mitologija“ nastavlja da iznenađuje svojim odličnim startom, provodeći četvrtu uzastopnu nedelju na vrhu Lagunine top-liste (www.laguna.rs), a u mesecu julu bila je i šesta najprodavanija knjiga u svim knjižarskim lancima u Srbiji i Crnoj Gori (izvor: Knjizara.com). Dok se izmenjene korice za treće izdanje već pripremaju, izdavačka kuća i autor dogovorili su se i o nastavku uspešne saradnje. Potpisivanjem ugovora za knjigu pod radnim nazivom „Bajka nad bajkama“ postalo je izvesno ono što se odavno pretpostavljalo: Laguna će, na obostrano zadovoljstvo, biti izdavač i sledeće knjige Nenada Gajića.

Do kraja jeseni znaće se više o ovom delu, koje se očekuje početkom 2012. godine, i zbog koga je pre sedam godina Nenad Gajić i počeo sa pisanjem i istraživanjima koja su na kraju dovela do knjige „Slovenska mitologija“. Već sada se može potvrditi da je ova velika bajka, koja obrađuje brojne motive srpske narodne epike, takođe smeštena u svet slovenske mitologije.

Beogradska promocija knjige „Slovenska mitologija“ Nenada Gajića biće održana 8. septembra 2011. godine u Delfi Cafeu u SKC-u.

(Proširena vest sa sajta izdavačke kuće „Laguna“, pogledaj izvor)

 

No Comments

Leave a Reply