Izveštaj sa Festivala i najava potpisivanja na Sajmu knjiga

U subotu, 5. oktobra, Nenad Gajić, autor „Slovenske mitologije”, svečano je otvorio Festivala fantazije u beogradskom SKC-u promocijom knjige „Bajka nad bajkama”, nastale prema motivima bajki i pesama na kojima su odrastale generacije. skc-bajka-05-10-2013-nenad-gajic

Predstavljanje knjige, ali i kompletan prvi festivalski dan, obeležio je na najbolji način Timoti Džon Bajford, koji je, prema svedočanstvu prisutnih, dobio najveći aplauz kada se pojavio na bini kako bi pročitao deo knjige „Bajka nad bajkama: Senka u tami”, i to na engleskom jeziku!

skc-bajka-nad-bajkama-festival-18

Osim omiljenog edukatora, televizijskog autora i prevodioca, na bini su se, ispred mnogobrojne publike, našli i Dušan Marković i Zoran Milenković, deo tima saradnika koji su radili na grafičkoj opremi „Bajke nad bajkama”.

Tog dana u knjižarama Delfi u Beogradu kupovinom bilo koje knjige Nenada Gajića obožavaoci su na poklon dobijali specijalno dizajniran bedž sa motivima iz „Slovenske mitologije” ili „Bajke”, a uz bilo koju od dve autorove knjige obožavaoci su mogli sebi da obezbede besplatan ulazak na festival.

bedzevi-bajka-slovenska-mitologija

Prigodnim notama za kraj, predstavljanje knjige završili su Željka Milošević i Aca Pejčić, koji su poput slovenskih vilenjaka ulepšali ovu svečanost muzičkim nastupom uz harfu i kaval, ali i vizuelno, sasvim nalik „pravim” vilenjacima iz knjige „Slovenska mitologija”.

Uz mnoštvo sadržaja koje su brojni posetioci videli, čuli i isprobali, i brojne poklone koje su dobili, ovo bajkovito veče će im sasvim sigurno ostati u predivnom sećanju. Više slika možete pogledati u dodatnim tekstovima i galerijama ovde, ovde, ovde ili ovde. Sledeće javno druženje Nenad Gajić zakazuje za ponedeljak, 21. oktobar od 16h, kada će na beogradskom Sajmu knjiga potpisivati svoja dela. Dođite za potpis, druženje i poneko iznenađenje!

vilenjaci-bajka-slovenska-mitologija

No Comments

Leave a Reply