Vest sa sajta B92 (Kultura)

Slovenska mitologija kroz Gajićevo pero

B92 KULTURA – „Bajka nad bajkama: Senka u tami“, prvi deo zamišljene avanturističko-fantastične trilogije Nenada Gajića, nastale na predlošku motiva iz slovenske mitologije, pojaviće se u prodaji 14. avgusta u izdanju Lagune. bajka-nad-bajkama-senka-u-tami-naslovnica

Neobična družina, okupljena nizom naizgled slučajnih događaja, postepeno otkriva da nije sve onako kao što izgleda… Slepa devojčica, megdandžija, čobanin i hromi lopov, u trci za gole živote, probijaće se kroz živopisni svet mitskih bića i zaboravljenih gradova, dok njihovim koracima kao da upravljaju drevni slovenski bogovi.

Jesu li junaci tek marionete mlade i zavodljive veštice, vođene sopstvenim skrivenim motivima, ili u pozadini svega zaista vrebaju užasne mračne sile iz neizmerne dubine vremena?

Nenad Gajić (1974) autor je bestselera “Slovenska mitologija”, sveobuhvatne ilustrovane knjige enciklopedijskog tipa koja je objavljena u izdanju Lagune 2011. godine. Pisanje smatra svojom istinskom profesijom i životnim putem, a nauku omiljenim hobijem. Uz krevet drži spakovan kofer i uvek je spreman da pođe na put po svetu u potrazi za novim saznanjima i inspiracijom.

(Najava sa sajta B92, pogledaj izvor)

No Comments

Leave a Reply