Najava sa sajta B92

Druženje sa Nenadom Gajićem na „Tolkindanu” u „Reksu”

B92 KULTURA – Srpski pisac Nenad Gajić, autor bestselera „Slovenska mitologija” održaće promociju svoje nove knjige „Bajka nad bajkama – Dva cara”, drugog dela fantazijskog serijala po motivima domaće fantastike u petak od 16.30 u KC Reks (Jevrejska 16), u okviru „Tolkindana” Udruženja Valinor. tolkindan-warcraft-tribina-rex

Gajić će pričati o mitologiji u službi književnosti i razvoju fantastike u regionu, a zatim će potpisivati primerke svoje „Bajke nad bajkama”.

bajka-nad-bajkama-dva-cara-naslovna-korica-mala Osim druženja sa Gajićem, „Tolkindan”, mlađi „brat” već tradicionalnog „Tolkinfesta” ponudiće posetiocima svih uzrasta najrazličitije programe: od dečjih recitala i nastupa plesnih trupa, preko koncerta harfistkinje Narodnog pozorišta Gordane Ćurguz, do Lego izložbe, umetničko-zanatskih radionica, takmičenja u Kospleju i kviza znanja na temu aktuelnog bioskopskog hita „Vorkraft“ i serijala video-igara po kojem je snimljen.

Na kraju programa Udruženje Valinor nagradiće učesnike dečjeg likovnog konkursa na temu bajkovite i mitološke književnosti i filmova čije je radove kao najbolje izabrao žiri kojim je predsedavao čuveni srpski ilustrator Dobrosav Bob Živković.

Manifestacija „Tolkindan – Srednja Zemlja u susret Azerotu” trajaće od 15 do 21 čas, a ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na blagajni Reksa. Za decu do sedam godina ulaz je besplatan.

 (Najava sa sajta B92, pogledaj izvor)

No Comments

Leave a Reply