Vest sa sajta izdavačke kuće „Laguna”

„Slovenska mitologija” – sedmo izdanje

„Slovenska mi­to­lo­gi­ja knjiga-slovenska-mitologijaNenada Gajića ide­a­lan je spoj mo­der­nog pri­stu­pa mi­to­lo­škoj te­mi i na­uč­ne stu­di­je. Sadrži niz la­ko ra­zu­mlji­vih čla­na­ka o slo­ven­skim bo­go­vi­ma, obi­ča­ji­ma, ri­tu­a­li­ma i mit­skim pred­sta­va­ma, ve­o­ma op­se­žno obu­hva­ta sve ono što pred­sta­vlja osnov­nu mi­to­lo­šku sup­stan­cu slo­ven­skih na­ro­da. Pred či­ta­o­ci­ma je 7. iz­da­nje ove knji­ge.

Slovenska mitologija Nenada Gajića uspeva da nadiđe opšta mesta u metodologiji savremenog proučavanja mitologije i da današnjem čitaocu pruži originalan pristup temi, kao i da stvo­ri je­dan au­ten­ti­čan svet.

(Deo ve­sti o no­vim iz­da­nji­ma iz­da­vač­ke ku­će „Laguna”, pogledaj izvor)


Da bi či­ta­o­ci i lju­bi­te­lji te­me ste­kli uvid u ovu dra­go­ce­nu mo­no­gra­fi­ju i ima­li pred­sta­vu o po­gla­vlji­ma i obla­sti­ma ko­ji­ma se ba­vi „Slovenska mi­to­lo­gi­ja, „Laguna je kre­i­ra­la i veb-​sajt www.slovenskamitologija.rs na ko­me se mo­gu u sa­že­toj for­mi pro­či­ta­ti osnov­ni poj­mo­vi ko­ji či­ne sa­dr­ži­nu ove obim­ne knji­ge (po­gla­vlja: Drevni Sloveni, Bogovi, Mitska me­sta, Magija, Mitska bi­ća), pre­u­ze­ti po­za­di­nu (wall­pa­per) sa li­kov­nim pred­sta­va­ma i mo­ti­vi­ma iz obla­sti slo­ven­ske mi­to­lo­gi­je, pro­či­ta­ti od­lo­mak iz knji­ge ili osta­vi­ti svoj ko­men­tar sa uti­sci­ma o ovom iz­da­vač­kom poduhvatu.

slovenska-mitologija-sajt

(Vest sa saj­ta iz­da­vač­ke ku­će „Laguna“, pogledaj izvor)