Vest sa sajta izdavačke kuće „Laguna”

„Slovenska mitologija” – sedmo izdanje

„Slovenska mitologija knjiga-slovenska-mitologijaNenada Gajića idealan je spoj modernog pristupa mitološkoj temi i naučne studije. Sadrži niz lako razumljivih članaka o slovenskim bogovima, običajima, ritualima i mitskim predstavama, veoma opsežno obuhvata sve ono što predstavlja osnovnu mitološku supstancu slovenskih naroda. Pred čitaocima je 7. izdanje ove knjige.

Slovenska mitologija Nenada Gajića uspeva da nadiđe opšta mesta u metodologiji savremenog proučavanja mitologije i da današnjem čitaocu pruži originalan pristup temi, kao i da stvori jedan autentičan svet.

(Deo vesti o novim izdanjima izdavačke kuće „Laguna”, pogledaj izvor)


Da bi čitaoci i ljubitelji teme stekli uvid u ovu dragocenu monografiju i imali predstavu o poglavljima i oblastima kojima se bavi „Slovenska mitologija, „Laguna je kreirala i veb-sajt www.slovenskamitologija.rs na kome se mogu u sažetoj formi pročitati osnovni pojmovi koji čine sadržinu ove obimne knjige (poglavlja: Drevni Sloveni, Bogovi, Mitska mesta, Magija, Mitska bića), preuzeti pozadinu (wallpaper) sa likovnim predstavama i motivima iz oblasti slovenske mitologije, pročitati odlomak iz knjige ili ostaviti svoj komentar sa utiscima o ovom izdavačkom poduhvatu.

slovenska-mitologija-sajt

(Vest sa sajta izdavačke kuće „Laguna“, pogledaj izvor)

 

No Comments

Leave a Reply