Vest sa sajta B92 (Kultura)

Slovenska mitologija kroz Gajićevo pero

B92 KULTURA – „Bajka nad baj­ka­ma: Senka u ta­mi“, pr­vi deo za­mi­šlje­ne avanturističko-​fantastične tri­lo­gi­je Nenada Gajića, na­sta­le na pre­dlo­šku mo­ti­va iz slo­ven­ske mi­to­lo­gi­je, po­ja­vi­će se u pro­da­ji 14. av­gu­sta u iz­da­nju Lagune. bajka-nad-bajkama-senka-u-tami-naslovnica

Neobična družina, okupljena nizom naizgled slučajnih događaja, postepeno otkriva da nije sve onako kao što izgleda... Slepa de­voj­či­ca, meg­dan­dži­ja, čo­ba­nin i hro­mi lo­pov, u tr­ci za go­le ži­vo­te, pro­bi­ja­će se kroz ži­vo­pi­sni svet mit­skih bi­ća i za­bo­ra­vlje­nih gra­do­va, dok nji­ho­vim ko­ra­ci­ma kao da upra­vlja­ju drev­ni slo­ven­ski bogovi.

Jesu li ju­na­ci tek ma­ri­o­ne­te mla­de i za­vo­dlji­ve ve­šti­ce, vo­đe­ne sop­stve­nim skri­ve­nim mo­ti­vi­ma, ili u po­za­di­ni sve­ga za­i­sta vre­ba­ju uža­sne mrač­ne si­le iz ne­i­zmer­ne du­bi­ne vremena?

Nenad Gajić (1974) au­tor je best­se­le­ra "Slovenska mi­to­lo­gi­ja", sve­o­bu­hvat­ne ilu­stro­va­ne knji­ge en­ci­klo­pe­dij­skog ti­pa ko­ja je ob­ja­vlje­na u iz­da­nju Lagune 2011. go­di­ne. Pisanje sma­tra svo­jom istin­skom pro­fe­si­jom i ži­vot­nim pu­tem, a na­u­ku omi­lje­nim ho­bi­jem. Uz kre­vet dr­ži spa­ko­van ko­fer i uvek je spre­man da po­đe na put po sve­tu u po­tra­zi za no­vim sa­zna­nji­ma i inspiracijom.

(Najava sa saj­ta B92, pogledaj izvor)